Πλοήγηση στις χρηματοπιστωτικές κρίσεις: Μαθήματα από το παρελθόν
Οι χρηματοοικονομικές κρίσεις έχουν αναστατώσει περιστασιακά το σύνολο των εμπειριών της ανθρωπότητας και γενικά άλλαξαν δίκτυα και οικονομίες. Από τις αξέχαστες πτώσεις έως τις σύγχρονες εκρήξεις, αυτές οι περιπτώσεις αποκαλύπτουν πρότυπα και εμπειρίες επιτακτικής ανάγκης για ενημέρωση και μείωση των μελλοντικών κινδύνων. Αναλύοντας 17 κύρια σημεία από πάνω προς τα κάτω, αυτό το εντατικό κομμάτι εξετάζει επαληθεύσιμες νομισματικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, τις αιτίες, τις επιπτώσεις τους και πολύτιμα παραδείγματα που δίνουν.
Η ιδέα μιας νομισματικής έκτακτης ανάγκης
Κανονικά, οι νομισματικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης μοιράζονται πρακτικά φούσκες πόρων, μεγάλη επιρροή και μεθοδικό τζόγο. Η συνειδητοποίηση των στοιχείων τζόγου μας βοηθά να εντοπίσουμε τις σημαίες έγκαιρης ειδοποίησης και να εφαρμόσουμε προληπτικές δραστηριότητες.
Φυσαλίδες πόρων: Ο αγγελιοφόρος της κατάρρευσης
Στο σημείο που το κόστος των πόρων – όπως τα αποθέματα ή η γη – πλημμυρίζει εκπληκτικά από κερδοσκοπική τρέλα, έχουμε φούσκες πόρων. Αυθεντικά παραδείγματα των καταστροφικών αποτελεσμάτων των βλαβών του θύλακα αέρα ενσωματώνουν το ολλανδικό Tulip Lunacy και τη φούσκα διαμονής πριν από τη νομισματική έκτακτη ανάγκη.
Inordinate Influence: Μια αιχμή με δύο άκρες
Η επιρροή αρχίζει να συνεισφέρει, ενισχύοντας κατά συνέπεια πιθανές κακοτυχίες καθώς και πλεονεκτήματα. Όπως δείχνουν και τα δύο το Money Road Crash του 1929 και η παγκόσμια νομισματική έκτακτη ανάγκη του 2008, η κατάχρηση επιρροής μπορεί να προκαλέσει νομισματικές καταστροφές.
Θεμελιώδης κίνδυνος: Η επίδραση του ντόμινο
Θεμελιώδης θεμελίωση στοιχηματισμού των επιχειρηματικών τομέων και των νομισματικών ιδρυμάτων όπου η απογοήτευση μιας ένωσης μπορεί να προκαλέσει γενική κατάρρευση. Η νομισματική έκτακτη ανάγκη του 2008 ήταν μια εξαιρετική αναπαράσταση του τρόπου με τον οποίο η κατάρρευση της Lehman Siblings εκκαθάρισε στην παγκόσμια νομισματική σκηνή.
Σημαντικές αναλύσεις συμφραζομένων: Επαληθευμένες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης ανάλυσης
Η ολλανδική τρέλα της τουλίπας (1636-1637)
Μια από τις κύριες φυσαλίδες πόρων που πραγματοποιήθηκαν, το ολλανδικό Tulip Lunacy είδε το κόστος της τουλίπας να αυξάνεται σε εξαιρετικά επίπεδα πριν πέσει γρήγορα. Αυτή η καταστροφή μας κάνει να παρατηρήσουμε την ανοησία που θα μπορούσε να οδηγήσει τις αγορές και τους κινδύνους από κερδοσκοπικούς θύλακες αέρα.
Τσέπη South Ocean Air (1720)
Ο θύλακας South Ocean Air ενσωμάτωσε τον Αγγλικό Οργανισμό Νοτίου Ωκεανού, του οποίου οι ιδιότητες των αποθεμάτων πλημμύρισαν λόγω αμφίβολου τρόπου συμπεριφοράς και αβάσιμων υποθέσεων. Αναπόφευκτη νομισματική κονιοποίηση και διοικητικές αλλαγές ακολούθησαν από την προτομή της έκρηξης.
Η έκτακτη ανάγκη του 1837
Με γνώμονα τις κερδοσκοπικές στρατηγικές δανεισμού, τις καταστροφές των κρατικών τραπεζών και την εντυπωσιακή πτώση του κόστους του βαμβακιού, η φρενίτιδα του 1837 ήταν μια νομισματική καταστροφή στις ΗΠΑ. Η συνοδευτική ύφεση, η οποία συνεχίστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα, υπογραμμίζει τους κινδύνους από κερδοσκοπικούς θύλακες αέρα και ασυγκράτητους δανεισμούς.
The Long Sadness (1873-1896)
Ξεκινώντας τη φρενίτιδα του 1873, το Long Sadness ήταν μια παρατεταμένη περίοδος κατάρρευσης και οικονομικής στασιμότητας. Η υπερβολική επέκταση και η πτώση των διαφόρων ευρωπαϊκών τραπεζών την πυροδότησε, χαρακτηρίζοντας στη συνέχεια τον ευρύ αντίκτυπο των νομισματικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στις παγκόσμιες οικονομίες.
Money Road Crash του 1929
Η οικονομική κρίση των αρχών της δεκαετίας του ’20 ξεκίνησε με το Money Road Crash του 1929, κάποτε γνωστό ως Dark Tuesday. Η ανταλλαγή άκρων και πολλές υποθέσεις βοηθούν στην πρόβλεψη του ατυχήματος, το οποίο επέφερε μια δεκαετή οικονομική έκτακτη ανάγκη και σημαντικές ρυθμιστικές αλλαγές.
Η έκτακτη υποχρέωση της Λατινικής Αμερικής της δεκαετίας του 1980
Στο σημείο που μερικές χώρες της Λατινικής Αμερικής αθέτησαν τις υποχρεώσεις τους, ξεκίνησε η έκτακτη ανάγκη υποχρέωσης γνωστή ως έκτακτη ανάγκη υποχρέωσης της Λατινικής Αμερικής και η περιοχή άντεξε εξαιρετικά οικονομικά. Υπογράμμισε τους κινδύνους της απόκτησης πολλών και τις αδυναμίες των ανώριμων χωρών.
Ασιατική νομισματική έκτακτη ανάγκη (1997)
Ξεκινώντας από την Ταϊλάνδη, η ασιατική νομισματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης εκκαθάρισε γρήγορα την Ανατολική Ασία, προκαλώντας τεράστια υποβάθμιση των νομισματικών προτύπων, πτώση των χρηματοοικονομικών συναλλαγών και οικονομική αναταραχή. Αυτή η έκτακτη ανάγκη διευκρίνισε την ανάγκη για τομείς ισχύος για τα πλαίσια και τους κινδύνους να βασιστούμε πολύ σε παροδικά άγνωστα κεφάλαια.
The website bubble (2000)
Η τσέπη Air Website περιείχε μια γρήγορη αύξηση και πτώση στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και στα μέσα της δεκαετίας του 2000 τις τιμές οργάνωσης ιστού. Η καταστροφή ξεκαθάρισε τους κινδύνους της κερδοσκοπικής διαχείρισης χρήματος και την ανάγκη αβλαβών για το οικοσύστημα εταιρικών διαδικασιών.
The Worldwide Monetary Emergency (2008)
Ξεκινώντας από την πτώση της αμερικανικής φούσκας καταλυμάτων, η παγκόσμια νομισματική έκτακτη ανάγκη του 2008 ήταν από τις πιο σοβαρές νομισματικές καταστροφές που έγιναν ποτέ. Προκάλεσε σημαντικές γενικές διοικητικές ενημερώσεις, τραπεζικές πτώσεις και γενική νομισματική επιδείνωση.
Κύριοι οδηγοί νομισματικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης: μια πιο κοντινή αξιολόγηση της υπόθεσης και της επιστήμης του εγκεφάλου της αγοράς
Συχνά φέρνοντας φυσαλίδες, η υπόθεση ανταλλάσσεται με βάση τις διακυμάνσεις του κόστους και όχι την έμφυτη αξία. Καθοδηγούμενη από την οργή και τον τρόμο, η επιστήμη του εγκεφάλου της αγοράς ενοχλεί τους θεωρητικούς τρόπους συμπεριφοράς — όπως έχουν δείξει διάφορες παρελθούσες έκτακτες ανάγκες.
Απρόσεχτη εποπτεία και διοικητικές απογοητεύσεις
Συχνά προστίθενται στα νομισματικά φιάσκο ο ανεπαρκής έλεγχος και η εποπτεία. Για παράδειγμα, η έκτακτη ανάγκη του 2008 επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από την έλλειψη ελέγχου στον τομέα του στεγαστικού δανείου.
Μακροοικονομικά Χαρακτηρίζει
Ανισορροπίες που περιλαμβάνουν πολλά να πάρουν, ανισορροπίες εισαγωγών/εξαγωγών και υπερβολική εξάρτηση από ορισμένα εγχειρήματα μπορούν να προκαλέσουν οικονομίες και να αυξήσουν την αδυναμία τους σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.
Μηχανικές στροφές γεγονότων και νομισματικός σχεδιασμός
Όσο ευέλικτα κι αν είναι, οι μηχανικές στροφές των γεγονότων και οι πολύπλοκοι νομισματικοί μηχανισμοί μπορούν συχνά να φέρουν νέους κινδύνους. Πρωταρχικός παράγοντας της έκτακτης ανάγκης του 2008 ήταν η κακομεταχείριση των θυγατρικών και η προστασία με στεγαστικά δάνεια.
Επιπτώσεις της νομισματικής έκτακτης ανάγκης και της ανεργίας στο χρήμα
Οι ακραίες νομισματικές πτώσεις που ξεχωρίζουν από την ευρεία ανεργία, τις χαμηλότερες δαπάνες αγοραστών και τα μειωμένα νομισματικά αποτελέσματα συνήθως ακολουθούν τις νομισματικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.
Τραπεζικές ολισθήσεις και αποθεματικά κεφάλαια Ατυχία
Οι κανονικές συνέπειες των νομισματικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης είναι οι καταστροφές τραπεζών, οι οποίες προκαλούν απώλεια αποθεματικών κεφαλαίων και γενική νομισματική κλονία.
Κυβερνητική δραστηριότητα και προγράμματα διάσωσης
Συχνά μεσολαβώντας κατά τη διάρκεια νομισματικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, οι κρατικές διοικήσεις χρησιμοποιούν πακέτα αναβάθμισης και προγράμματα διάσωσης για να βοηθήσουν στην εξισορρόπηση της οικονομίας. Αν και απαιτούνται αυτά τα μέσα, μπορούν να προκαλέσουν μακροπρόθεσμα νομισματικά προβλήματα και ανάπτυξη διοικητικών υποχρεώσεων.
Κοινωνική και Πολιτική Ανατροπή
Όπως δείχνει η οικονομική κρίση των αρχών της δεκαετίας του 20 και η έκτακτη ανάγκη του 2008, οι νομισματικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης μπορεί να δημιουργήσουν πολιτισμική αναταραχή, πολιτική δυσαρέσκεια και αξιοσημείωτες αλλαγές στις κυβερνητικές ρυθμίσεις και εξουσία.
Μαθήματα από προηγούμενες οικονομικές κρίσεις
Αξία Διοικητικού Ελέγχου
Η αποτροπή υπερβολικά ασυνήθιστων τυχερών παιχνιδιών και η διασφάλιση της νομισματικής σταθερότητας βασίζονται σε σοβαρούς τομείς ισχύος για τα πλαίσια. Η επίδειξη Dodd-Forthright και οι διαφορετικές αλλαγές που ολοκληρώθηκαν μετά την έκτακτη ανάγκη το 2008 δείχνουν την ανάγκη για έλεγχο.
Το ενδιαφέρον για τη νομισματική επάρκεια
Με την αύξηση της νομισματικής εκπαίδευσης μεταξύ ατόμων και ενώσεων, μπορεί κανείς να βοηθήσει στη μείωση των κινδύνων που συνδέονται με τρομερές επιχειρηματικές επιλογές και κερδοσκοπικές κινήσεις.
Έλεγχος και Ενίσχυση Κινδύνων
Η μείωση του αντίκτυπου των νομισματικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης σε συγκεκριμένα χαρτοφυλάκια και ενώσεις βασίζεται στη διαφοροποίηση των εγχειρημάτων και στην εφαρμογή κατάλληλων στρατηγικών τυχερών παιχνιδιών.
Εθνικές Τράπεζες: Η Ικανότητά τους
Μέσω της στρατηγικής που σχετίζεται με το χρήμα και της λειτουργίας τους ως ειδικοί στα δάνεια αφού όλες οι άλλες επιλογές έχουν εξαντληθεί σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, οι εθνικές τράπεζες συμβάλλουν συνολικά στον έλεγχο της νομισματικής αξιοπιστίας. Οι δραστηριότητες της Κεντρικής Τράπεζας Οι εκθέσεις έκτακτης ανάγκης της Τράπεζας το 2008 δείχνουν αυτή την ικανότητα.
Συνολική Συνεργασία και Σύλλογος
Σε όλο τον κόσμο που επηρεάζουν τις νομισματικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης χρειάζεται παγκόσμια συνεργασία και συντονισμός. Η υποστήριξη και η επιβεβαίωση σταθερότητας κατά τη διάρκεια συνολικών νομισματικών διαταραχών στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό σε ενώσεις όπως το Παγκόσμιο Χρηματοοικονομικό Περιουσιακό στοιχείο (ΔΝΤ).
συμπέρασμα
Η επίβλεψη νομισματικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης απαιτεί προσεκτική πληροφόρηση σχετικά με τις αιτίες, τις επιπτώσεις και τα παραδείγματα από προηγούμενες περιπτώσεις. Το να κερδίσουμε από προηγούμενες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, ο καθορισμός σοβαρών περιοχών ισχύος για θεσμικά πλαίσια, η εργασία για τη νομισματική εκπαίδευση και η υποστήριξη της παγκόσμιας κοινής προσπάθειας μπορούν να μας βοηθήσουν να προετοιμαστούμε καλύτερα και να μειώσουμε τις επιπτώσεις των επόμενων νομισματικών διαταραχών. Αυτή η εξαντλητική εξέταση υπογραμμίζει την ανάγκη για επίγνωση, ενημέρωση και πρώιμες δραστηριότητες για τη διαφύλαξη της οικονομίας και των νομισματικών μας εγκαταστάσεων.
Leave a Comment