Οικονομικοί δείκτες: Τι σημαίνουν και γιατί έχουν σημασία

Κάθε άτομο που χρειάζεται να μάθει την κατάσταση και την πορεία ενόςΟικονομικού δείκτη θα πρέπει αρχικά να βρει νομισματικούς δείκτες. Από τη συμπεριφορά των πελατών έως τη σύγχρονη αποδοτικότητα, αυτοί οι δείκτες προσφέρουν πολύτιμα κομμάτια γνώσης σχετικά με πολλές πτυχές της νομισματικής εκτέλεσης. Αυτό το προσεκτικό εγχειρίδιο θα διερευνήσει τι είναι οι νομισματικοί δείκτες, ο λόγος που έχουν σημασία και τι σημαίνουν για τα πάντα, από κυβερνητική στρατηγική έως μεμονωμένες νομισματικές επιλογές.

Ποια είναι τα σημάδια των Οικονομικών δεικτών;

Οικονομικοί Δείκτες

Οι νομισματικοί δείκτες είναι μαθηματικές πληροφορίες που προσφέρουν μια εντύπωση της οικονομικής κατάστασης μιας χώρας. Με γνώμονα τη νομισματική ευημερία, αποτελούν απαραίτητα εργαλεία για χρηματοοικονομικούς υποστηρικτές, οικονομικούς αναλυτές και νομοθέτες. Γενικά διανέμονται από κυβερνητικά γραφεία, οργανισμούς και παγκόσμιες ενώσεις, αυτοί οι δείκτες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα χρηματοοικονομικών κινήσεων.

Ωστόσο, έχουν μια εναλλακτική χρήση, οι νομισματικοί δείκτες συχνά χωρίζονται σε δείκτες οδήγησης, παρακολούθησης και απρογραμμάτιστους δείκτες. Οι προληπτικοί παράγοντες εκτιμούν τη μελλοντική οικονομική δράση. τα τελικά αποτελέσματα εγκρίνουν μοτίβα. τυχαίοι δείκτες ακολουθούν την κατάσταση της χώρας. Η συνειδητοποίηση αυτών των τάξεων δίνει τη δυνατότητα σε κάποιον να επιδιώκει σοφές επιλογές σχετικά με νομοθετικά ζητήματα, εταιρικές στρατηγικές και εγχειρήματα.

Για ποιο λόγο πρέπει να μετρούν οι νομισματικοί δείκτες;

Λόγω πολλών παραγόντων, οι οικονομικοί δείκτες είναι ζωτικής σημασίας. Καθοδηγούν τους οργανισμούς στη βασική προετοιμασία, υποστηρίζουν τις κρατικές διοικήσεις στη δημιουργία νομισματικών και χρηματοοικονομικών ρυθμίσεων και ενδυναμώνουν τους χρηματοοικονομικούς υποστηρικτές σε έξυπνες επιλογές. Η ανάλυση αυτών των πληροφοριών βοηθά τους συνεργάτες να προβλέψουν τις οικονομικές εξελίξεις των γεγονότων και να αλλάξουν τον τρόπο συμπεριφοράς τους.

Υποθέτοντας ότι οι δείκτες υπογραμμίζουν μια οικονομική ρήξη, για παράδειγμα, τα κράτη θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προγράμματα ενίσχυσης, οι οργανισμοί θα μπορούσαν να αναβάλουν τις ρυθμίσεις τους για ανάπτυξη και οι οικονομικοί υποστηρικτές θα μπορούσαν να μετακινηθούν σε πιο ασφαλείς πόρους. Και πάλι, τα καλά σημάδια θα μπορούσαν να επιφέρουν υψηλότερη απασχόληση, κερδοσκοπία και κατανάλωση. Αντίστοιχα, η κατάσταση του νομισματικού τοπίου επηρεάζεται έντονα από τα οικονομικά αρχεία.

Ακαθάριστο εγχώριο προϊόν ή ακαθάριστα εγχώρια είδη

Ίσως η κύρια νομισματική μέτρηση, το ΑΕΠ (Ακαθάριστο εγχώριο προϊόν) δείχνει ολόκληρη την αξία της εργασίας και των προϊόντων που παράγονται στο εσωτερικό μιας χώρας κατά τη διάρκεια μιας συγκεκριμένης περιόδου. Είναι μια ολόκληρη αξιολόγηση της γενικής κατάστασης της οικονομίας ενός έθνους και της κρατικής βοήθειας. Τρεις διαφορετικοί τρόποι είναι εφικτές για τη μέτρηση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος: οι στρατηγικές δημιουργίας, αμοιβής και κατανάλωσης.

Η ανάπτυξη του υψηλού Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος επικεντρώνεται κανονικά σε σημαντικούς τομείς ισχύος για ένα με αυξανόμενα επίπεδα εργασίας και αμοιβών. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δίνουν απίστευτη προσοχή στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν για να συντονίσουν τις διαμεσολαβήσεις και τις οικονομικές ρυθμίσεις.

ποσοστό ανεργίας

Το ποσοστό ανεργίας ελέγχει την έκταση του εργατικού δυναμικού τόσο που αναζητά αποτελεσματικά επιχείρηση όσο και χωρίς σχεδόν καθόλου εργασία. Αντικατοπτρίζοντας την προσβασιμότητα των επαγγελμάτων και την αβίαση με την οποία τα άτομα μπορούν να βρουν εργασία, είναι ένας σημαντικός έλεγχος της νομισματικής ουσιαστικότητας.

Τα χαμηλά επιτόκια υπογραμμίζουν σοβαρούς τομείς ισχύος για μια αγορά. Τα υψηλά ποσοστά ανεργίας υπογραμμίζουν τη νομισματική δυσκολία. Καθώς οι εθνικές τράπεζες ίσως περικόπτουν το κόστος χρηματοδότησης για να βοηθήσουν την εργασία σε περιόδους έκτακτης ανεργίας, αυτός ο δείκτης επηρεάζει τις ρυθμίσεις που σχετίζονται με το χρήμα. Για κάθε άτομο, η συνειδητοποίηση του ποσοστού ανεργίας βοηθά κάποιον να αξιολογήσει τις πολύτιμες ανοιχτές πόρτες του επαγγέλματος και την κατάσταση της εργασίας.

Καταγραφή αξίας αγοραστή ή CPI

Το αρχείο αξίας αγοραστών (CPI) ελέγχει μακροπρόθεσμα την κανονική αλλαγή στο κόστος που πληρώνουν οι πελάτες για έναν κάδο εργασίας και προϊόντων. Αντικατοπτρίζοντας την αγοραστική δύναμη των αγοραστών καθώς και το κόστος για πολλά καθημερινά είδη, είναι ένα θεμελιώδες μέτρο επέκτασης.

Ο αυξανόμενος ΔΤΚ επικεντρώνεται στην επέκταση, η οποία μειώνει την αγοραστική δύναμη και θα μπορούσε να κάνει τις εθνικές τράπεζες να αυξήσουν το κόστος χρηματοδότησης σε μια εργασία για τον έλεγχο της επέκτασης. Και πάλι, ένας μειούμενος ΔΤΚ θα μπορούσε να τονίσει την κατάρρευση, η οποία θα προκαλούσε οικονομική στασιμότητα. Για να κατευθύνουν τις νομισματικές επιλογές τους, οι δύο οργανισμοί και οι αγοραστές παρακολουθούν τις εξελίξεις του ΔΤΚ.

Κόστος αρχείου κατασκευαστή (PPI)

Εκτίμηση της τυπικής αλλαγής στο κόστος πώλησης που λαμβάνουν οι εγχώριοι κατασκευαστές για το προϊόν τους, το Αρχείο Αξίας Δημιουργού (PPI) Πριν από τις αλλαγές στο CPI, είναι ένα κρίσιμο ποσοστό έκπτωσης σε επίπεδο επέκτασης.

Ο αυξανόμενος PPI επικεντρώνεται στην ανάπτυξη του κόστους συναρμολόγησης, το οποίο θα μπορούσε επιτέλους να δοθεί στους αγοραστές ως πρόσθετα δαπανηρά είδη. Αυτό μπορεί να αναγκάσει τους οργανισμούς να προσαρμόσουν τις στρατηγικές αποτίμησης και τις εθνικές τράπεζες να σκεφτούν τις αλλαγές στις προμήθειες δανείων. Η τήρηση του PPI βοηθά τους οργανισμούς και τους νομοθέτες να προβλέψουν και να αντιμετωπίσουν τις πιέσεις από την επέκταση.

Προσφορές καταστημάτων

Ένα σημαντικό σημάδι κατανάλωσης αγοραστών, οι πληροφορίες λιανικών συμφωνιών παρακολουθούν τις γενικές εισπράξεις των οργανισμών λιανικής και βοηθούν στην κατανόηση της μεγάλης νομισματικής κίνησης. Αυτά τα δεδομένα προσφέρουν κατανόηση της αγοραστικής συμπεριφοράς του αγοραστή και βεβαιότητα.

Επιδεικνύοντας κανονικά υψηλή βεβαιότητα πελατών και ισχυρή οικονομία, η επέκταση των συμφωνιών λιανικής ωθεί τους οργανισμούς να αναπτύξουν και να προσθέσουν περισσότερους εργαζομένους. Και πάλι, οι μειωμένες συμφωνίες λιανικής θα μπορούσαν να εμφανίσουν νομισματικά ζητήματα και να προκαλέσουν ειδοποιήσεις σε εταιρικά και νομισματικά σχέδια. Οι οργανισμοί, οι διαχειριστές και οι οικονομικοί υποστηρικτές δίνουν ομοίως απίστευτη προσοχή στις προβλέψεις μάρκετινγκ λιανικής.

Κατασκευαστική Βιομηχανία

Οι εκτιμήσεις της σύγχρονης δημιουργίας καλύπτουν τη συναρμολόγηση, την εξόρυξη και τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας μεταξύ διαφορετικών περιοχών. Αντικατοπτρίζοντας την εγκάρδια φύση της σύγχρονης βάσης, είναι μια θεμελιώδης ένδειξη τόσο της ευημερίας όσο και της νομισματικής δράσης.

Η ανερχόμενη σύγχρονη δημιουργία εστιάζει σε περισσότερη νομισματική κίνηση και μπορεί να επιφέρει υψηλότερα επίπεδα επιχειρηματικής δραστηριότητας και αμοιβής. Και πάλι, η πτώση της δημιουργίας θα μπορούσε να τονίσει πιθανές ατυχίες στην απασχόληση και τη νομισματική σταδιακή. Οι χρηματοοικονομικοί υποστηρικτές και οι αρχές στρατηγικής παρακολουθούν τα σύγχρονα αποτελέσματα για να αξιολογήσουν τον νομισματικό κύκλο και να καθοδηγήσουν τις επιλογές.

Αρχική Σπίτια

Η έναρξη της διαμονής είναι ο αριθμός των έργων ιδιωτικής δομής που αποστέλλονται καθυστερημένα εντός μιας δεδομένης περιόδου. Αντικατοπτρίζοντας τη βεβαιότητα του αγοραστή και τις νομισματικές συνθήκες, αυτή η μέτρηση είναι ένας επιτακτικός έλεγχος των νομισματικών συνθηκών.

Τα χαμηλά σημεία εκκίνησης ενδέχεται να υπογραμμίσουν τη νομισματική ευπάθεια. Το υψηλό σπίτι αρχίζει να συνάγει τομείς δύναμης για έναν με απίστευτη βεβαιότητα αγοραστή και αγοραστική δύναμη. Το αποτέλεσμα της αγοράς ακινήτων επηρεάζει πλήρως όλα αυτά, από το ενδιαφέρον για την εργασία και τα προϊόντα που σχετίζονται με τη δομή του σπιτιού έως την εργασία στην ανάπτυξη. Για να λάβετε γνώση των οικονομικών παραδειγμάτων, οι εξεταστές, οι νομοθέτες και οι οικονομικοί υποστηρικτές ακολουθούν προσεκτικά τη διαμονή.

Ρυθμίζει το Exchange

Η ισορροπία του Exchange βοηθά κάποιον να δει τις ποικιλίες μεταξύ των εισαγωγών και των εμπορευμάτων μιας χώρας. Μια θετική ισορροπία, σε ορισμένες περιπτώσεις γνωστή ως υπέρβαση συναλλαγών, δείχνει ότι μια χώρα στέλνει περισσότερα από όσα εισάγει. Μια αρνητική ισορροπία, που μερικές φορές ονομάζεται ανισορροπία εισαγωγών/εξαγωγών, καταδεικνύει το αντίθετο.

Η κατανόηση των νομισματικών συνδέσεων μιας χώρας με τον υπόλοιπο κόσμο βασίζεται στην συνειδητοποίηση της προσαρμογής των συναλλαγών της. Ενώ οι υπερχειλίσεις συναλλάγματος βοηθούν στη δημιουργία της οικονομικής σταθερότητας μιας χώρας, οι εργατικές ανισορροπίες στις εισαγωγές/εξαγωγές μπορούν να προκαλέσουν αύξηση των άγνωστων υποχρεώσεων και να αλλάξουν την αξία των χρημάτων της. Οι πληροφορίες ανταλλαγής βοηθούν στη διαμόρφωση ρυθμίσεων ανταλλαγής και ρυθμίσεων από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής. Οι χρηματοπιστωτικοί υποστηρικτές το εξετάζουν αυτό όταν ερευνούν το νομισματικό μέλλον μιας χώρας.

Πιστωτικά Επιτόκια

Καθορισμένο από τις εθνικές τράπεζες, το κόστος χρηματοδότησης είναι ένας κρίσιμος νομισματικός δείκτης που επηρεάζει την απόκτηση, τη χρήση και την κερδοσκοπία. Επηρεάζουν τα πάντα, από την πίστωση πελατών έως τις προκαταβολές των επιχειρήσεων και τα επιτόκια στεγαστικών δανείων.

Κανονικά, καθιστώντας πιο προσιτές και στη συνέχεια προωθώντας τις δαπάνες και την κερδοσκοπία, οι χαμηλότερες προμήθειες δανείων προωθούν την οικονομική δράση. Και πάλι, με την επέκταση των εξόδων της εξαγοράς, τα υψηλότερα επιτόκια μπορούν να ανατρέψουν την οικονομία. Για να ελέγξουν την επέκταση και στη συνέχεια να διευθετήσουν την οικονομία, οι εθνικές τράπεζες χρεώνουν προμήθειες δανείων. Για τους οργανισμούς και τα άτομα το ίδιο, η νομισματική προετοιμασία και η πλοήγηση βασίζονται στη συνείδηση ​​των εξελίξεων των προμηθειών δανείου.

Αρχεία χρηματοοικονομικών συναλλαγών

Λίστες που αφορούν την παρουσίαση της χρηματοοικονομικής ανταλλαγής, όπως ο S&P 500, ο Dow Jones Modern Normal και ο NASDAQ, αντικατοπτρίζουν, με αυτόν τον τρόπο, την κατάσταση της οικονομίας. Αυτές οι λίστες δίνουν ένα δεύτερο σχέδιο εντός της αγοράς ακολουθώντας την παρουσίαση συγκεκριμένων συγκεντρώσεων αποθεμάτων.

Ενώ η κατάργηση αρχείων θα μπορούσε να συνεπάγεται οικονομική ευπάθεια και να μειώσει τη βεβαιότητα των χρηματοοικονομικών υποστηρικτών, τα αυξανόμενα αρχεία ανταλλαγής τίτλων όσο το δυνατόν συχνότερα δείχνουν στους χρηματοπιστωτικούς υποστηρικτές καλή πίστη και νομισματική ανάπτυξη. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και οι οικονομικοί υποστηρικτές παρακολουθούν αυτές τις λίστες για να ερευνήσουν τη νομισματική νοοτροπία και να καθοδηγήσουν τις επιλογές τους σχετικά με ρυθμίσεις και κερδοσκοπίες.

Λίστα για τη βεβαιότητα αγοραστή

Το αρχείο βεβαιότητας αγοραστή (CCI) μετρά τον γενικό βαθμό καλής πίστης των αγοραστών ως προς τις νομισματικές τους συνθήκες και τη γενική κατάσταση της οικονομίας. Με γνώμονα τις μελλοντικές δαπάνες των αγοραστών, που καλύπτουν τη νομισματική εξέλιξη των γεγονότων, είναι ένας ουσιαστικός έλεγχος.

Η σταθερή βεβαιότητα του πελάτη εστιάζει σε άτομα που πιθανόν να ξοδεύουν περισσότερα, σύμφωνα με αυτές τις γραμμές επεκτείνοντας την οικονομική δράση. Και πάλι, η χαμηλή βεβαιότητα μπορεί να προκαλέσει βραδύτερη οικονομική τροπή των γεγονότων και μειωμένες δαπάνες. Το CCI βοηθά τους οργανισμούς και τους νομοθέτες να προβάλλουν τη συμπεριφορά των πελατών και να προσαρμόζουν τις ρυθμίσεις τους.

Οδήγηση, παρακολούθηση, ταυτόχρονοι δείκτες

Δεδομένου του χρονισμού σε σύγκριση με τον νομισματικό κύκλο, οι οικονομικοί δείκτες σε ορισμένες περιπτώσεις ανατίθενται σε οδήγηση, χαλάρωση ή απρογραμμάτιστη. Οι προληπτικοί παράγοντες της μελλοντικής νομισματικής κίνησης ενσωματώνουν αποδόσεις χρηματοοικονομικών συναλλαγών και νέες αποστολές επιχειρήσεων. Τα τελικά αποτελέσματα —όπως η παραγωγικότητα των επιχειρήσεων και τα ποσοστά ανεργίας— επιβεβαιώνουν τα σχέδια πολύ μετά την έναρξη τους. Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν και η σύγχρονη δημιουργία μεταξύ άλλων ακούσιων δεικτών ακολουθούν την κατάσταση της οικονομίας.

Η συνειδητοποίηση αυτών των μαθημάτων βοηθά κάποιον να χρησιμοποιεί ορθή κρίση και να αξιολογεί τις οικονομικές πραγματικότητες. Ενώ τα τελικά αποτελέσματα υποστηρίζουν σχεδιασμούς, οι προληπτικοί παράγοντες είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι για την πρόβλεψη αλλαγών στην οικονομία. Οι σταθερές νομισματικές περιστάσεις δίνονται με παρεπόμενους δείκτες.

Υπολογισμός οικονομικών πληροφοριών

Η μελέτη οικονομικών πληροφοριών απαιτεί πληροφορίες σχετικά με την εμπειρία και τις επικοινωνίες τους. Ένας δείκτης δεν μπορεί να δώσει ολόκληρη την εικόνα της οικονομικής κατάστασης. Με αυτόν τον τρόπο, θα πρέπει να συγκεντρωθούν μαζί.

Η αύξηση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος μεταξύ της χαμηλής ανεργίας και της υψηλής βεβαιότητας αγοραστή, για παράδειγμα, εστιάζει σε μια εγκάρδια οικονομία. Ωστόσο, η κατάσταση αποδεικνύεται πιο ενοχλητική εάν η ανάπτυξη του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος συνδυάζεται με υψηλή επέκταση και αυξανόμενο κόστος χρηματοδότησης. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και οι εξεταστές εξετάζουν μερικές υποδείξεις για να δημιουργήσουν μια ολόκληρη εικόνα των οικονομικών εξελίξεων των γεγονότων και καταστάσεων.

Τι σημαίνουν οι χρηματοοικονομικοί δείκτες για τη χάραξη στρατηγικής

Οι κυβερνητικές προσεγγίσεις διαμορφώνονται σε αφθονία από νομισματικές πληροφορίες. Σχεδιάζοντας να ελέγξουν την επέκταση, να βοηθήσουν στη βελτίωση και να εξοικονομήσουν χρηματοοικονομική ασφάλεια, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής βασίζονται σε αυτές τις πληροφορίες για να κατευθύνουν επιλογές σχετικά με τις προσεγγίσεις που σχετίζονται με το χρήμα και τις νομισματικές προσεγγίσεις.

Η αυξανόμενη επέκταση, για παράδειγμα, θα οδηγούσε τις εθνικές τράπεζες να αυξήσουν το κόστος χρηματοδότησης. Η υψηλή ανεργία θα μπορούσε να προκαλέσει προγράμματα οικονομικής βελτίωσης. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής μπορούν να ανταποκριθούν δυναμικά σε χρηματοοικονομικά ζητήματα και να ανοίξουν πόρτες παρατηρώντας με προσήλωση νομισματικούς δείκτες, οδηγώντας έτσι την οικονομία προς τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Εν ολίγοις, η ανάγκη ενημέρωσης

Οποιοσδήποτε επιχειρεί να ελέγξει την οικονομία και να χρησιμοποιήσει ορθή κρίση θα πρέπει να ενημερώνεται για τις οικονομικές μετρήσεις. Είτε η θέση σας είναι αυτή του αγοραστή, του χρηματοοικονομικού υποστηρικτή, του υπεύθυνου χάραξης πολιτικής ή του πρωτοπόρου οργανισμού, αυτοί οι αριθμοί προσφέρουν κρίσιμα δεδομένα για την τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας.

Η τυπική παρατήρηση και μετάφραση των νομισματικών δεικτών σάς βοηθά να προβλέψετε καλύτερα τις αλλαγές στην κατάσταση της οικονομίας, να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις σας και να καθοδηγήσετε τις επιλογές σας. Η εξερεύνηση εμπλοκών και η λήψη πιθανών αποτελεσμάτων σε μια συνεχώς κινούμενη οικονομική περιοχή βασίζεται στη διατήρηση της ενημέρωσης.

Η γνώση και η εφαρμογή νομισματικών δεικτών μπορεί να σας βοηθήσει να εργαστείτε για την ικανότητά σας να ανταποκρίνεστε στις αλλαγές στην οικονομία και να επιδιώκετε ζωτικές επιλογές με πρόσθετα συνολικά οικονομικά παραδείγματα. Στη συνέχεια, οι νομισματικές μετρήσεις είναι αριθμοί καθώς και επιτακτικά μέσα που βοηθούν και αλλάζουν το οικονομικό σκηνικό.

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *